navigate_before
navigate_next
גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI בניית אתר וורדפרס גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI קידום אתרים עיצוב אתרים אפיון אתרים בניית אתר מג'נטו בניית אתר ווקומרס בניית אתר וורדפרס בניית אתר תדמית בניית חנות וירטואלית גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI גונאמי בניית אתרים JUNAMI
arrow_back

מילון מונחי אינטרנט

מילון מונחי אינטרנט
מילון מונחי אינטרנט

מילון מונחים אינטרנט

Apache HTTP Server הוא תוכנת השרת HTTP הנפוצה בעולם.

שרת האפאצ'י הוא אחד ממוצרי הדגל המוקדמים של קהילת הקוד הפתוח. עיצובו המודולרי מאפשר רמה גבוהה של התאמה לצורכי כל אתר אינטרנט. אפאצ'י תומך במגוון רחב של הרחבות (""מודולים"") ועיצובו ידידותי למפתח ולמנהל האתר. שרת האפאצ'י מסוגל לפעול על מערכות הפעלה רבות.

לעתים קרובות, משמש אפאצ'י שרת פרוקסי קדמי, כלומר שרת המקבל בקשות ממשתמשים ומעביר אותן הלאה, אל שרתי יישום שונים, שבהם מיושם האתר עצמו.

Apache HTTP Server מפותח ומתוחזק על ידי קהילת מפתחים של מוסד התוכנה אפאצ'י, ומופץ תחת רישיון אפאצ'י.

ממשק תכנות יישומים (באנגלית: Application Programming Interface; ראשי תיבות: API) הוא ערכה של ספריות קוד, פקודות, פונקציות ופרוצדורות מן המוכן, בהן יכולים המתכנתים לעשות שימוש פשוט, בלי להידרש לכתוב אותן בעצמם.

הפונקציות העיקריות המוצעות בממשק תכנות יישומים מתמקדות במשימות מורכבות כמו אחסון ושליפת נתונים, ניהול מלאי מוצרים, קישור ליישומים אחרים, ועוד. ממשקי תכנות יישומים מוצעים כדי להקל על מתכנתים ולקצר את זמן הפיתוח, וגם כדי למנוע גישה ושינוי שאינם הולמים בנתונים.

Business-to-Business – B2B – עסקה הנקשרת בין שני גורמים עסקיים ("עסקה סיטונאית").
תחום זה מטפל בביצוע עסקאות בין ארגונים, הן כתהליך מרכזי בשרשרת הייצור של הארגון (חמרי גלם, כלי עבודה וכדומה) והן לצורך התהליכים הנלווים (ציוד משרדי, מיחשוב שולחני וכדומה).

תחום B2B מתאפיין בקיום התקשרויות חוזיות ארוכות טווח בין קונים ומוכרים ובאפשרות להשתמש ברשתות תקשורת פרטיות במקום באינטרנט.
ארגונים עשויים לסחור אלה עם אלה באמצעות תשתית פרטית, או באמצעות צד שלישי, המתמחה במסחר מסוג זה, ומכונה "זירת מסחר".

Business-to-Customer – B2C – עסקה הנקשרת בין גורם עיסקי ללקוח פרטי ("עסקה קמעונאית").
תחום זה מטפל ברכש מוצרים על ידי לקוח מזדמן, בדרך כלל לקוח ביתי.

בית העסק מקים אתר אינטרנט, המשמש "חנות וירטואלית" ומציג בו את המוצרים שהוא מציע, והגולש עשוי להגיע לאתר זה במהלך חיפוש ממוקד אחר מוצר שהוא מעוניין בו, או בעקבות פרסום שראה באתר אחר.
אתר אמזון הוא דוגמה בולטת לחנות וירטואלית כזו.
לחליפין, עשוי בית העסק להצטרף ל"קניון וירטואלי", שבו צד שלישי אחראי לתפעול האתר, ובית העסק מטפל רק בהצגת המוצרים.

בְּלוֹג (מאנגלית Blog, בעברית: יוֹמַן רֶשֶׁת או רְשׁוּמוֹן) הוא חלק מאתר אינטרנט שבו נכתבות רשומות ("פוסטים") העוסקות בחוויות, חדשות ומאמרים, לעיונם של גולשי האינטרנט לשם קריאה ובדרך כלל אף לתגובה.

וורדפרס היא מערכת הבלוגים החכמה והטובה ביותר כיום.

רשימה של קישורים לבלוגים/אתרים אחרים אותם קורא מחבר הבלוג/אתר בו מופיעה הרשימה.

במדעי המחשב, מטמון (באנגלית: Cache) הוא אוסף נתונים על בסיס ערכים מקוריים אשר מאוחסנים במיקום אחר, או שהופקו קודם לכן באמצעות חישוב כלשהו.

השימוש במטמון מאפשר שליפה מחודשת של המידע במהירות במקום לחזור אל המאגר המקורי שהוא יחסית איטי או מרוחק.
השימוש מאפשר גם לאחזר את הנתונים הללו במהירות ובהשקעה מינימלית.

מעל הכל שימוש בזיכרון מטמון משפר את מהירות האתר ובכך מסייע לגולשים בחווית המשתמש שלהם,
כמו כן הוא מעלה את דירוג האתר בתוצאות חיפוש בגוגל.

Content Delivery Network או Content Distribution Network היא רשת הפצת תוכן המשפרת את מהירות טעינת האתר, המורכבת משרתים במיקומים רבים ברחבי העולם.

כאשר משתמש נכנס לאתר שלכם בין אם הוא בישראל או בארצות הברית הוא מקבל את המידע מהשרת הקרוב ביותר למיקומו.

הפעלה של CDN על האתר יהפוך את האתר למהיר יותר ובכך מקודם יותר במנועי החיפוש

קוד אשר אינו פתוח לשימוש נרחב, אלא בלעדי לחברה שפיתחה אותו.

אתר אינטרנט “יושב” על מערכת מסוימת, לרוב זאת תהיה מערכת בתשלום, על ידי אותה חברה שפתחה אותה, דוגמה למערכות בעלות קוד סגור, המוכרות לכולנו: WIX ו ASP.NET מערכות אלו מתוכנתות ומתוחזקות על ידי חברות פרטיות שמעניקות לרוב מוצר מוגן, מבוקר ובעל רמת אבטחה גבוהה.

מערכת ניהול תוכן (באנגלית: Content Management System, בקיצור: CMS) היא יישום מחשב אשר מיועד לניהול, עריכה ופרסום תכנים באתר אינטרנט.

המערכת מאפשרת בדרך כלל הרשאות למספר משתמשים. מערכת ניהול תוכן נועדה לפשט יצירה ותחזוקה של אתרי אינטרנט.
בעזרת CMS ניתן לערוך, ליצור ולנהל תוכן, ללא יכולות טכניות מורכבות. מערכות אלו מאפשרות פרסום של דפי אינטרנט עשירים בתכנים, כגון: דפי חדשות, פוסטים, דפי מוצר, דפי מידע, רשימות, לוחות שנה דינמיים.

כמו כן, מערכות אלו משמשות כפלטפורמות לאתרים כגון: בלוגים, אתרי תדמית, אתרים עסקיים, חנויות, פורטפוליו וכדומה.

מערכות נפוצות: מג'נטו, וורדפרס
מערכות ניהול תוכן מאפשרות יצירה ועריכה של דפי אינטרנט בלי להכיר את תגי HTML שביסודם של דפים אלה, באמצעות ממשק משתמש נוח (ממשק WYSIWYG המאפשר לערוך תוכן בצורה שבה המשתמש רואה את התוצר הסופי של איך התוכן יראה כמו בעורך תמלילים).

בתחום השיווק באינטרנט, יחס המרה (באנגלית: Conversion Rate) מתייחס לאחוז הגולשים באתר אינטרנט שהפכו ממבקרים ארעיים למבקרים שביצעו פעולות בהתבסס על מטרות המשווקים, המפרסמים או בעלי האתר.

דוגמה לפעולה מוצלחת הנחשבת כהמרה יכולה להיות יצירת קשר עם המפרסם, הרשמה לאתר או רכישת מוצר.

גיליונות סגנון מדורגים (באנגלית: Cascading Style Sheets ובראשי תיבות: CSS) הם פורמט לעיצוב דפי אינטרנט. הגיליונות קובעים את עיצובם של תגים ב-HTML,‏ XHTML וכל שפה דומה ל-XML לבניית אתרי אינטרנט.

CSS נוצר במטרה להפריד בין תוכן ומבנה דפי האינטרנט לבין עיצובם, באמצעות CSS ניתן למקם הגדרות עיצוב בקובץ יחיד, ששינוי בו ישתקף בבת אחת בכל הדפים העושים בו שימוש.

גליונות הסגנון נקראים "מדורגים" (באנגלית: Cascading) משום שיש להם היררכיה: אם יש הגדרות שונות עבור אותו אלמנט בדף, הגדרות CSS הנמצאות בבלוק <style> בחלק ה-<head> של דף ה-HTML גוברות על הגדרות מקבילות הנמצאות בקובץ CSS חיצוני (בתנאי שהם הוגדרו לאחר התגית <link> שמייבאת את הקובץ החיצוני), והגדרות CSS הנמצאות בתוך תגית בדף (כערך של התכונה style) גוברות על הגדרות בבלוק <style>.

התאמה לגודלי מסך שונים-עיצוב רספונסיבי: שימוש ב CSS 3 Media Queries נותן אפשרות לעצב את האתר לגודלי מסך שונים.

בין השאר יתרון זה, נותן אפשרות לעצב את האתר למכשירים ניידים.

בסיס נתונים או מסד נתונים (באנגלית: Database, או בקיצור DB)
הוא אמצעי המשמש לאחסון מסודר של נתונים במחשב, לשם אחזורם ועיבודם.

בסיס נתונים מאוחסן באמצעי אחסון נתונים, בדרך כלל דיסק קשיח, המאפשר גישה ישירה לנתונים.

הגישה לבסיס הנתונים נעשית באמצעות תוכנה ייעודית – מערכת לניהול בסיס נתונים (DBMS – Database Management System). בסיס הנתונים בנוי לפי מודל לאחסון הנתונים, כמו מנגנונים פנימיים למיון ולחיפוש.

Domain Name System (בראשי תיבות: DNS) הוא פרוטוקול המאפשר גישה לבסיס נתונים מבוזר, על מנת שיחידות קצה ברשת האינטרנט יוכלו לתרגם שמות תחום (Domain name) הנוחים יותר לשימוש אנושי טבעי (ה-URL) לכתובות הנומריות האמיתיות (כתובות IP) אליהן הן יפנו בזמן ההתקשרות.

באמצעות ה-DNS ניתן להציע שירותים מבוססי שם נוספים, כגון רישום של שרתי דואר.
פרוטוקול ה-DNS הומצא על מנת להקל את השימוש של אנשים ברשתות תקשורת.

בני אדם זוכרים בקלות שמות, אך לא כתובות מספריות דוגמת כתובות IP.
ה-DNS מגשר על הפער הזה על ידי ביצוע המרה בין הכתובת המילולית, אותה זוכר המשתמש, לבין כתובת ה-IP בה למעשה משתמש המחשב על-מנת לתקשר עם היעד.

DNS הוא פרוטוקול המאפשר תרגום שמות תחום, המכונים לרוב בשמם הלועזי Domains, לכתובות IP.
שירות זה מאפשר למשתמשי האינטרנט האנושיים לפנות לכתובות אינטרנט בקלות, לדוגמה בזמן גלישה בדפדפן האינטרנט אל אתר מסוים, בלי שיידרשו לזכור כתובת מספרית.

לרוב, מתארים שירות זה בפשטות כספר טלפונים המתרגם בין שם תחום לבין כתובתו המספרית, אולם שירותי ה־DNS מורכבים אף יותר, כיוון שמאגר הכתובות הינו מבוזר.
ביזור זה ממומש על ידי כך שחלקים קטנים יחסית של מאגר הכתובות העולמי מפוזרים במחשבים רבים, המכונים שרתי DNS, בצורה היררכית.
כך ניתן להבטיח כי הגישה אליהם ותגובתם תהיה מהירה.

שם תחום (באנגלית: domain name; דומיין) או שם מתחם הוא שם ייחודי של אתר ברשת האינטרנט,
שמבדיל אותו משאר האתרים הנמצאים ברשת.

שמם הכולל של אתרי האינטרנט הזמינים לציבור הוא World Wide Web (רשת כלל-עולמית) או WWW, ונהוג לרשום בתחילת שמות המתחם של אתרי אינטרנט את האותיות הללו (www).

רישום שמות תחום נעשה על ידי ארגון האינטרנט העולמי, ICANN, וגופים המורשים לכך מטעמו.
בישראל הגוף היחיד הרשאי לרשום שמות תחום הוא איגוד האינטרנט הישראלי (ISOC), המקצה שמות תחת הסיומת il..

שם תחום (באנגלית: domain name; דומיין) או שם מתחם הוא שם ייחודי של אתר ברשת האינטרנט,
שמבדיל אותו משאר האתרים הנמצאים ברשת.

שמם הכולל של אתרי האינטרנט הזמינים לציבור הוא World Wide Web (רשת כלל-עולמית) או WWW, ונהוג לרשום בתחילת שמות המתחם של אתרי אינטרנט את האותיות הללו (www).

רישום שמות תחום נעשה על ידי ארגון האינטרנט העולמי, ICANN, וגופים המורשים לכך מטעמו.
בישראל הגוף היחיד הרשאי לרשום שמות תחום הוא איגוד האינטרנט הישראלי (ISOC), המקצה שמות תחת הסיומת il..

האדר – ראש האתר, מתייחס לחלק העליון הקבוע של האתר

פוטר – תחתית האתר, מתייחס לחלק התחתון הקבוע של האתר

HTML (ראשי תיבות באנגלית: HyperText Markup Language; בעברית: שְׂפַת סִימָנֵי עֲרִיכָה לְתַמְלִיל-עָל) שפת תגיות לתצוגה ועיצוב דפי אינטרנט ותוכן לתצוגה בדפדפן.

זו שפת התגיות המרכזית בעולם האינטרנט, המהווה שלד למרבית עמודי התוכן באינטרנט.

השפה מאפשרת עיצוב תוכן בצורה מהירה, קלה ללימוד באופן יחסי וקלה לכתיבה.

HTML5 (ראשי תיבות של: 5 HyperText Markup Language)
היא שפת תגיות וטכנולוגיה מרכזית באינטרנט המשמשת לעיצוב המבנה והתצוגה של תוכן ברשת האינטרנט, והיא הגרסה החמישית של שפת התגיות HTML.

Hypertext Transfer Protocol (ראשי תיבות: HTTP)
הוא פרוטוקול תקשורת שנועד להעברת דפי HTML ואובייקטים שהם מכילים (כמו תמונות, קובצי קול, סרטוני פלאש וכו') ברשת האינטרנט וברשתות אינטראנט.

הפרוטוקול פועל בשכבת היישום של מודל ה-OSI ובשכבת היישום של מודל TCP/IP.
שרתי HTTP הם שרתי התוכן המרכזיים ברשת האינטרנט ודפדפנים הם תוכנות הלקוח הנפוצות ביותר לפרוטוקול HTTP.

HTTPS) Hypertext Transfer Protocol Secure) הוא פרוטוקול תקשורת נפוץ במיוחד לאבטחת מידע ברשתות מחשבים, ומיושם במיוחד באינטרנט. באופן רשמי, הוא אינו פרוטוקול תקשורת כשלעצמו,
אלא שימוש בפרוטוקול HTTP על שכבת SSL/TLS ובכך מקנה יכולות אבטחה של סטנדרט SSL/TLS לתקשורת HTTP רגילה.

כתובת IP היא מספר חד-חד-ערכי המשמש לזיהוי נקודות קצה, כגון מחשב, ברשתות תקשורת שבהן משתמשים בפרוטוקול התקשורת IP, כגון רשת האינטרנט.

הכתובת היא שדה מספרי באורך קבוע המשמש לזיהוי יחיד של נקודת קצה כלשהי המתקשרת בפרוטוקול התקשורת IP.
נקודת קצה יכולה להיות מחשב ברשת, ציוד קצה כגון מדפסות כוננים ועוד.

גם לנתבי הרשת כתובות משלהם לשם בקרה וקביעת תצורה. לכל נקודת קצה ברשת משויכת כתובת IP ייחודית, וכך ניתן לשלוח אליה או לקבל ממנה מידע בצורה מזוהה.

JavaScript (בעברית: ג'אווה סקריפט)
היא שפת תכנות דינמית מונחית־עצמים המותאמת לשילוב באתרי אינטרנט ורצה על ידי דפדפן האינטרנט בצד הלקוח.

השפה מרחיבה את יכולות שפת התגיות הבסיסית HTML ומאפשרת בכך ליצור יישומי אינטרנט מתוחכמים יותר.
למעשה, רוב אתרי האינטרנט המודרניים משלבים שפה זו.
היא ידועה בעיקר כשפה המוטבעת בדפי HTML על מנת להציג דפים דינמיים, שמשולבת בהם תוכנה.
קוד ה-JavaScript שמשולב בדף HTML מבוצע על ידי הדפדפן
. JavaScript נוחה מאוד לעבודה עם DOM ולתפעול DHTML.

jQuery היא ספריית JavaScript הנתמכת בין דפדפנים שונים (cross-browser), שמטרתה להקל על כתיבת סקריפטים לצד הלקוח.

jQuery שוחררה לראשונה בשנת 2006, וכיום משמשת בלמעלה מ-50% מתוך 10,000 האתרים הנצפים ביותר. זוהי ספריית JavaScript הפופולרית ביותר שנמצאת בשימוש כיום.

jQuery היא תוכנה חופשית בקוד פתוח תחת רישיונות GNU GPL ו-MIT License.
הסינטקס של jQuery תוכנן במטרה לפשט את האפשרויות לניווט בתוך מסמך, בחירת אלמנטים של DOM באופן יעיל במיוחד, יצירת אנימציות, טיפול באירועים, ויצירת אפליקציות מבוססות Ajax.
בנוסף לכך, jQuery מאפשרת גם יצירת תוספים (plug-ins) מעל לספריית ה-JavaScript.

דבר זה מאפשר למפתחים ליצור אבסטרקציות עבור אינטראקציות ואנימציות ברמה הנמוכה (low-level), ויצירה של אפקטים ויישומונים (widgets) מתקדמים.

הגישה המודולארית של jQuery מאפשרת יצירה של דפי אינטרנט דינאמיים ויישומי ווב רבי עוצמה בקלות.

לינוקס (באנגלית: Linux) היא משפחה של מערכות הפעלה המבוססות על ליבת לינוקס. מערכת לינוקס שכוללת רכיבים וספריות ממיזם גנו נקראת לעתים גנו/לינוקס (GNU/Linux).

על שרת לינוקס מארחים בדרך כלל אתרים של קוד פתוח כמו וורדפרס ומג'נטו.

MySQL הוא מסד נתונים יחסי, רב נימי ורב משתמשים מבוסס שפת SQL‏ (Structured Query Language).

מסד הנתונים מכיל בעצם את כל התוכן של האתר בקובץ אחד בצורה קומפקטית.

, אוסף תוכנות תשתית פופולריות שעומדות בבסיסם של אתרים חשובים רבים, כגון גוגל וויקיפדיה. מערכות ניהול תוכן רבות (כגון וורדפרס ומג'נטו) משתמשות בה כבסיס נתונים.

כותרת העמוד כפי שמנוע החיפוש של גוגל יציג אותה בתוצאות החיפוש

מילות מפתח לפיהן מנוע החיפוש ינסה להציג את העמוד

תיאור העמוד כפי שמנוע החיפוש של גוגל יציג אותו בתוצאות החיפוש

קוד פתוח משמש בעולם התוכנה לציון תוכנה שקוד המקור שלה פתוח ונגיש לכל מי שחפץ בו והוא חופשי לשימוש, לצפייה, לעריכת שינויים ולהפצה מחודשת לכל אחד ואחת.

שיטת פיתוח כזו מאפשרת בעצם לכל מי שחפץ בכך לקחת חלק בפיתוח התוכנה ולתרום לשיפורה.

מושג קרוב במשמעותו (ויש אומרים שזהה במשמעותו) הוא "תוכנה חופשית".

לעתים כוללים את שניהם ביחד כ"תוכנה חופשית וקוד פתוח" (ר"ת FOSS או FLOSS באנגלית: Free/Libre and Open Source Software).

עמוד תוכן ראשי אשר מכיל מגוון רחב של טקסט תמונות וקישורים לעמודים נוספים.

כל עמוד ניתן לעצב באופן שונה ולהציג את התוכן בצורה דינאמית, עמודים פופולריים הם עמוד הבית, אודות, צור קשר, קטלוג, ועוד…

קישור ישיר וקבוע לרשומה בתוך האתר, המאפשר גישה ישירה אליה מכל מקום, בתוך האתר או מחוצה לו,
כמו ממנוע חיפוש, גם אם מקומה במסד הנתונים של האתר השתנה (לצורכי העברה לארכיון למשל), או אם הכותרת של הרשומה או תוכנה השתנו. קישור זה אינו כולל בתוכו אפשרות לגישה לגרסאות שונות של הרשומה (אם היא עברה עדכון).

PHP (ראשי תיבות רקורסיביים של PHP Hypertext Preprocessor, שבמקור התבססו על Personal Home Page) היא שפת סקריפט המיועדת בעיקר לתכנות יישומי אינטרנט בצד השרת.

תוסף (אנגלית: Plug-In או Add-on; ובעברית תקינה: מִתְקָע) הוא תוכנית עזר,
שביכולתו לפעול בצרוף תוכנת בסיס מורכבת וגדולה יותר.

כאשר תוכנת הבסיס מופעלת, עולה איתה גם התוסף ומרחיב את אפשרויות השימוש בה. לרוב, משמש התוסף לביצוע פעולה מאוד מסוימת (או מספר פעולות בעלות מכנה משותף) שתוכנת הבסיס אינה תומכת בה במקור.

תוספים נפוצים שנהוג להתקין באתרים הם של קידום אורגני, שיפור מהירות אתר, טפסי צור קשר, ניוזלטר ועוד…

דף תוכן אשר מכיל מידע כמו מאמר, מתכון, חדשות, או כל תוכן אחר שאינו נכלל בעמודי האתר (עמוד אודות, צור קשר וכו…).

לפוסטים ניתן להוסיף קטגוריות ותגיות אשר מאפשרות את סינון הפוסטים.

פוסטים בדרך כלל יהיה יותר קלים מעמודים ומועברים יותר מהר.

תשלום לפי לחיצה (PPC, pay per click) או עלות ללחיצה (CPC, cost per click)
הוא מודל פרסום באינטרנט שבו מפעילי אתר אינטרנט מציגים פרסומות ומקבלים תשלום מן המפרסם לפי מספר הלחיצות על הפרסומת.

כמספר, PPC או CPC הם כינוי להוצאה של המפרסם על לחיצה על הפרסומת שלו.

אבטחת איכות (באנגלית: Quality Assurance, בר"ת: QA)
הוא שם כולל למכלול השיטות והאמצעים המיועדים להבטיח את איכותו של מוצר או שירות המסופקים ללקוח או לצרכן.

אתר רֶסְפּוֹנְסִיבִי שעיצובו משתנה אוטומטית בהתאם למכשיר שבו גולשים, התאמה לגודלי מסך שונים – עיצוב רספונסיבי.

כך גם מנועי החיפוש יודעים להציג את האתר בתור "אתר מותאם" ומקדמים אותו בתוצאות החיפוש.

גוגל בפרט מורידה בתוצאות החיפוש אתרים לא רספונסיסים!

"החזר השקעה" (הידוע גם בקיצור האנגלי ROI‏ – Return on Investment או כ-ROR‏ – Rate of Return)
הוא המדד החשוב ביותר בנוגע לשיווק באינרנט ובגוגל אנליקס, זהו מדד כלכלי להערכת הכדאיות של פעולה הכרוכה בהשקעת כסף, זמן או משאבים אחרים.

על ידי השוואת כמות ההכנסה המתקבלת ביחס לעלות ההשקעה, המדד משמש גם להשוואה בין חלופות ההשקעה השונות העומדות בפני ארגון.

חישוב המדד מתבצע באמצעות חישוב הרווח מההשקעה חלקי עלותה.
הדרך הבסיסית והנפוצה ביותר לחישוב ROI הינה באמצעות הנוסחה {( הכנסה – הוצאה )\ הוצאה}.

לדוגמה: במידה ועלות קמפיין של 1000 ₪ תיצור הכנסה של 1250 ₪ אזי נקבל: ROI = 0.25.

שרת הוא מחשב המריץ תוכנת שרת (אחת או יותר), ומספק שירותים למחשבים אחרים.

לרוב, דרישות החומרה ממחשב זה גבוהות יותר מדרישות החומרה עבור מחשב שולחני רגיל שאיננו מתפקד כשרת.

בנוסף, עשויות להיות דרישות מיוחדות בתחומי הזמינות, השרידות, הגיבוי ועוד.

SEO (ראשי תיבות של Search Engine Optimization)
היא אופטימיזציה לדרישות מנועי החיפוש וקידום האתרים במנועי החיפוש (קרוי לעתים גם קידום אורגני או פרסום אורגני)

הוא מגוון הפעולות המתבצעות במטרה לשפר את מיקומי דפיו של אתר האינטרנט שלכם בתוצאות החיפוש של מנועי החיפוש לביטויי החיפוש הנשאלים על ידי שוקי היעד של האתר,
עד להשגת אותם מיקומים בצמרת תוצאות החיפוש שיניבו תוצאות מסחריות או אחרות שמצדיקות את ההשקעה בקידום האתר.

קידום אתרים במדיה חברתית (SMO – Social Media Optimization, ידוע גם כ- Social SEO),
הוא אוסף שיטות לביצוע פעילויות במדיה החברתית במטרה למשוך כמה שיותר גולשים ייחודיים לאתר.

קידום אתרים במדיה חברתית הנה אחת מתוך שיטות רבות לקידום ואופטימיזציה של אתרים ברשת האינטרנט.

שיטה נוספת מיני רבות הנה קידום אתרים במנועי חיפוש (SEO).

אבטחת שכבת התעבורה – Secure Sockets Layer (בקיצור SSL),
הינו פרוטוקול האבטחה הפופולרי והחשוב ביותר של רשת אינטרנט.

כמעט כל אתרי האינטרנט המוגנים באמצעים קריפטוגרפיים מסתמכים על פרוטוקולים המהווים חלק מהחבילה SSL/TLS.

מסחר אלקטרוני, בנקאות מקוונת, דואר אלקטרוני, VoIP, מחשוב ענן ועוד.
SSL/TLS נתמך על ידי מרבית הדפדפנים, בראשם גוגל כרום, אינטרנט אקספלורר, ספארי, פיירפוקס ואופרה.
SSL/TLS הוא פרוטוקול ורסטילי שמטרתו אבטחת שיחת שרת/לקוח בשיטות קריפטוגרפיות חזקות והוא אמור למנוע ציתות, זיוף, או חבלה (שינוי זדוני) של המידע העובר בין השרת והלקוח.
מאפשר חיבור אנונימי, אימות שרת (חד-צדדי) או אימות דו-צדדי, תוך שמירה על דיסקרטיות ושלמות המסרים.

שלוש נקודות עיקריות שהפרוטוקול אמור לתת להם מענה הם:
פרטיות – המושגת באמצעות הצפנה סימטרית.
אימות – המושג באמצעות תעודת מפתח ציבורי.
אמינות – המושגת באמצעות קוד אימות מסרים.

מערכת המאפשרת ליצור קישור אוטומטי לרשומה בבלוג אחר (ב') אשר מכיל אזכור כלשהו לרשומה בבלוג הנוכחי (א'),
כך שהמפעיל של בלוג א', וגם כל הגולשים שקוראים את הבלוג, יוכל לגשת ישירות מתוך הרשומה לאזכור המופיע בבלוג ב'.

חסרונה של מערכת זו הוא בכך שהיא מאפשרת לשולחי תגובות זבל (בדומה לדואר זבל, תגובות המכילות הפניה למוצר צרכני או לאתר אחר שעלול להזיק בצורה כלשהי לגולשים אליו) להציף את הבלוג בתגובות.

מִמְשַׁק מִשְׁתַּמֵּשׁ (מאנגלית: User Interface או בקיצור UI) הוא חלקו הקדמי של האתר החשוף למשתמש,
כך שדרכו מתקיים הקשר בין המשתמש ובין האתר.

חוויית משתמש (מאנגלית: UX, קיצור של User Experience)
היא החוויה שחווה משתמש קצה בזמן פעילותו באתר.
חוויית המשתמש משיקה ומושפעת מממשק משתמש (UI).

URL (ראשי תיבות באנגלית: Uniform Resource Locator; בעברית: מַעַן מַשְׁאַבִּים אָחִיד),
הוא רצף של תווים במבנה אחיד המשמש לייצוג המיקום של דפי אינטרנט וקבצים ברשת האינטרנט.

באופן עממי ה־URL מכונה כתובת האתר, כתובת רשת או כתובת הדף.

למעשה, URL הוא מקרה פרטי של URI, שהוא המונח הנכון, הכולל את כל הכתובות בהן נעשה שימוש, אך בשל סיבות היסטוריות, המונח URL נמצא בשימוש נרחב

אתר אינטרנט הוא אוסף של דפי אינטרנט (ולעתים משאבים נוספים) המקושרים ביניהם ולרוב שותפים לשם תחום מסוים, וניתנים לגישה דרך רשת האינטרנט.

בדרך כלל, מדובר בדפים המוחזקים כולם על אותו השרת, אם כי לעתים, אתר אחד עשוי להתארח על גבי מספר שרתים.

אתרים רבים מאוחסנים אצל ספקי שירות אירוח אתרים.
אתרי אינטרנט מאורגנים כך שהם מנוהלים על ידי גורם יחיד – מנהל האתר.

יישומון / תוסף (למשל לוח שנה, פוסטים אחרונים, קטגוריות ועוד…) אשר מופיע בחלקו הצדדי (Sidebar) או בפוטר (FOOTER)  של האתר ומשמש קישור מהיר לחלקים חשובים ותוספים שרוצים להדגיש ושמופיעים באופן קבוע בכל האתר.

WooCommerce הוא תוסף קוד פתוח המאפשר מסחר אלקטרוני עבור אתר WordPress.

היא מיועדת לעסקים קטנים עד סוחרים מקוונים הגדולים ביותר .

התוסף הפך פופולרי בשל המהירות והפשטות להתקינו ולהתאים אותו אישית לפי הצורך.

החנויות של ווקומרס מאד קלות ונוחות לתפעול ללא ידע במחשבים או אינטרנט ולכן הן כלכך פופולריות.

למדו עוד על בניית אתר ווקומרס >>

וורדפרס (באנגלית: WordPress, פירוש מילולי: "מכבש דפוס") היא מערכת ניהול תוכן בקוד פתוח המופצת באופן חופשי תחת רישיון ציבורי.

המערכת כתובה בשפת PHP על בסיס מסד נתונים MySQL, וממאפייניה הבולטים מערכת תוספים וארכיטקטורה של תבניות.

כיום היא מערכת ניהול התוכן הפופולרית ביותר באינטרנט – כ-25% מהאתרים בעולם פועלים על גבי וורדפרס (אחד מכל ארבעה אתרים).

המערכת מתאימה להפעלת בלוגים קטנים ואתרי ענק, כאחד – מתוך 100,000 האתרים הגדולים בעולם מעל 22% מופעלים על וורדפרס, ומתוך מיליון האתרים הגדולים בעולם כ-23% עושים שימוש במערכת זו.
הצפי הוא שעד סוף העשור כשליש מהאתרים בעולם ישתמשו בוורדפרס.

פלטפורמת וורדפרס כוללת מאפיינים כלליים, התואמים לכלל מערכות הבלוגים, ומאפיינים מתקדמים, התואמים למערכות ניהול תוכן מתקדמות.
וורדפרס עומדת בתקני רשת מקובלים, ידידותית למנועי חיפוש, בעלת קישורים נקיים, מאפשרת מעקב אחרי שינויי עריכה, מכילה מערכת תגובות מובנית, מערכת לניהול קובצי מדיה ועוד.
המאפיין הבסיסי של פרסום פוסטים ועמודים סטטיים שוכלל וכיום ניתן להגדיר סוגי תכנים מותאמים אישית.
מאפייני קטלוג ותיוג שוכללו אף הם, כך שניתן להוסיף טקסונומיה מותאמת אישית מעבר לקטגוריות והתגיות המוצעות כברירת מחדל.

וורדפרס כוללת מערכת מובנית של תבניות הניתנות להתקנה מהירה ומאפשרת החלפת תבנית בלחיצת כפתור.

בתוך מערכת התבניות משולבת מערכת וידג'טים מתקדמת המאפשרת להתקין, לשנות, להזיז ולסדר רכיבים שונים ללא כל ידע ב-PHP או ב-HTML על ידי גרירת הווידג'טים מתפריט לתפריט.

מערכת תפריטים מותאמת אישית מאפשרת ליצור תפריטי ניווט מתוך לוח הבקרה, ללא צורך בידע מוקדם ב-JavaScript או ב-CSS.

מעבר לכך, המערכת מאפשרת למפתחים לבצע התאמות מתקדמות בעזרת מערכת מובנית לעריכת קובצי HTML ו-PHP של התבנית.

לוורדפרס ארכיטקטורת תוספים עשירה המאפשרת למשתמשים ולמפתחים להרחיב את היכולות שלה מעבר ליכולות הבסיסיות. מערכת המסננים מאפשרת לבצע שינויים והתאמה תוך מיזעור שורות הקוד הדרושות בפיתוח תוספים.

וורדפרס היא פלטפורמה מתקדמת לניהול אתר ו/או רשת אתרים.
אפשרות ה"רשת אתרים" (שנקראה בעבר "מולטי יוזר" או ה-"WordPress MU") מאפשרת ליצור מספר אתרים על אותה פלטפורמה ללא צורך בביצוע התקנות מרובות.

למדו עוד על אתר וורדפרס >>